Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM?

Dapatkan Modul Simulasi UKKM untuk persediaan ujian Disember ini!

Tekan butang di atas untuk pembelian

Uji tahap penguasaan anak anda dengan 180+ contoh soalan simulasi!

Ibu bapa sekalian,

Setiap permohonan MRSM akan dinilai melalui pencapaian UKKM. Makin tinggi markah dicapai makin cerah peluang.

Jika 2 pelajar terbaik daripada 7,780 buah sekolah rendah memohon MRSM, pihak MARA sudah ada 15,560 calon hebat!

MRSM pula hanya mampu menampung 9,500 murid bagi setiap ambilan tahunan berbanding 102,326 permohonan.

Calon yang hebat ini akan bersaing untuk mendapatkan tempat yang sedikit. Hanya mereka yang mendapat markah UKKM tertinggi sahaja akan mengisi tempat.

Peringatan: Modul Simulasi UKKM ini bukanlah soalan ramalan, soalan bocor, soalan sebenar atau soalan tahun lepas. Kami tidak mewakili MARA atau mana-mana pihak. Contoh soalan yang digubal adalah inisiatif penulis untuk membantu persediaan ibu bapa dan murid.

Apa itu Modul Simulasi UKKM?

Modul Simulasi UKKM merupakan soalan latih tubi berbentuk ujian simulasi untuk persediaan menghadapi UKKM 2023.

Kaedah simulasi bertujuan menguji tahap penguasaan murid, memahami konsep dan bentuk soalan ujian sebenar.

Soalan yang digubal adalah berdasarkan pengetahuan, pemerhatian, pengalaman, analisis dan input daripada murid-murid yang pernah menduduki ujian ini.

Tekan butang di atas untuk pembelian

Bagaimana modul ini membantu?

Menjimatkan masa!

Contoh-contoh soalan simulasi telah disesuaikan dengan format dan ciri-ciri ujian sebenar supaya anda dapat mulakan ulang kaji segera.

Tahu bentuk soalan!

Perasaan gugup, panik atau blur dapat dikurangkan kerana anda sudah dapat gambaran awal bentuk soalan sambil meningkatkan tahap penguasaan.

Mengikut format!

Soalan daripada buku-buku teks atau latihan boleh sahaja digunakan tapi persediaan akan menjadi lebih fokus jika soalan yang digunakan sesuai dengan ciri-ciri ujian sebenar.

Apa anda dapat dalam modul ini?

Anda diberi akses sebuah akaun portal pembelajaran yang mengandungi 180+ contoh soalan ujian simulasi.

Jawapan & penerangan disediakan untuk semakan dan pembelajaran. Kandungan modul adalah seperti di bawah ini.

01. Set 1 Ujian Matematik

02. Set 1 Ujian Sains

06. Set 1 Ujian Keperibadian

04. Set 1 Ujian BAHASA MELAYU

Tekan butang di atas untuk pembelian

Maklum balas ibu bapa...

Calon yang menduduki ujian kemasukan MRSM berpotensi untuk berjaya. Mereka perlukan bantuan yang terbukti berjaya membantu calon sebelum ini.

Tentang penulis...

Berapa harga modul?

Modul edisi 6 dihasilkan untuk memberi pengalaman kepada murid menjawab ujian secara online di samping memberi pendedahan bentuk-bentuk soalan yang bercirikan penilaian UKKM.

Ia meliputi 6 bahagian soalan objektif dan subjektif (karangan) seperti dalam format ujian sebenar. Harga modul dan sistem ujian online adalah RM100. Tapi…

Harga istimewa sempena pelancaran modul ini!

Tekan butang di atas untuk pembelian

Soalan lazim

Tiada siapa pernah melihat soalan UKKM kecuali calon yang menduduki ujian dan pihak penggubal soalan ujian tersebut. Contoh soalan simulasi UKKM adalah berdasarkan pengetahuan, pengalaman dan analisis guru yang membina item ini serta maklum balas calon-calon UKKM sebelum ini.

Untuk memberi pengalaman menjawab soalan ujian secara online dan mengurangkan perasaan panik atau gugup apabila berhadapan ujian sebenar sambil mengembangkan kemahiran menjawab soalan itu sendiri.

DISCLAIMER:
LAMAN WEB SEKOLAHKHUSUS.COM INI YANG BERNAUNG DI BAWAH SYARIKAT BERDAFTAR SHAMEL MARKETING ENTERPRISE (003223993-T) HANYA MENYEDIAKAN PANDUAN UNTUK PERSEDIAAN KHUSUS BERBENTUK CONTOH SOALAN UNTUK UJIAN KEMASUKAN KE MRSM DAN SEKOLAH KHUSUS. KAMI BUKAN MARA ATAU KPM DAN TIDAK MEMPUNYAI APA-APA PERKAITAN RASMI BERSAMA MARA ATAU KPM. AKADEMI INTAN PAYUNG ADALAH PEMILIK MODUL TERSEBUT DAN SEKOLAHKHUSUS.COM ADALAH SEBAGAI ORGANIZER YANG DILANTIK. KAMI BERTINDAK SEBAGAI PEMUDAHCARA KEPADA IBU BAPA SAHAJA. SEMUA MAKLUMAT YANG TERDAPAT DALAM MODUL MERUPAKAN HASIL KAJIAN, ANALISIS DAN PENGALAMAN AKADEMI INTAN PAYUNG SAHAJA.

Copyright @ 2022. Hak cipta terpelihara.