Nak Buat Persediaan PKSK Tapi Tiada Bahan Ulang Kaji Yang Sesuai?

Usah berlengah. Dapatkan Modul Persediaan PKSK sekarang!

arrow-down-focus.png

Uji & Tingkatkan Penguasaan Anak Anda Dengan 1,000 Contoh Soalan PKSK!

Ibu bapa sekalian,

Pemberat utama kejayaan seseorang murid memasuki sekolah khusus ialah PKSK. Semakin tinggi markah dicapai maka, semakin cerah peluangnya.

Sebagai contoh, SBP menawarkan 10,540 tempat berbanding 100 ribu permohonan setiap tahun. Oleh itu, 10,540 calon terbaik PKSK sahaja akan mengisi tempat tersebut.

Pastikan anak anda mengulang kaji dengan contoh-contoh soalan yang sesuai dengan format PKSK supaya dihadapan berbanding calon lain.

Apa itu PKSK?

Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) ialah satu ujian untuk mengenal pasti karakter, kepintaran, intelek dan kemahiran menyatakan idea / pendapat seseorang murid. Ia mengandungi 100 item soalan yang berkaitan personaliti, IQ, penyelesaian masalah, pengetahuan am dan penulisan karangan.

Satu-satunya bahan ulang kaji yang anak anda perlukan ketika ini….

Modul PERSEDIAAN PKSK

Terbuka kepada murid Tahun 6 sesi pengambilan 2023/2024

Kelebihan Modul

Bagaimana murid dibantu?

1. Menjimatkan masa!

Contoh soalan direka sesuai dengan ciri-ciri pengujian dan penilaian PKSK supaya murid-murid boleh mengulang kaji segera dan bukannya tercari-cari soalan random di internet/socmed.

2. Tahu bentuk soalan!

Membantu memberi gambaran awal konsep & bentuk soalan PKSK supaya calon tidak blur/panik semasa ujian sebenar di samping meningkatkan tahap kemahiran anak anda.

3. Mengikut format PKSK!

Soalan buku-buku teks atau latihan boleh sahaja digunakan tapi murid akan jadi lebih fokus jika soalan yang diguna pakai direka khusus untuk pengujian PKSK semasa ulang kaji.

Apa kata ibu bapa murid?

Calon yang menduduki PKSK adalah murid berpotensi. Mereka perlukan bantuan yang terbukti membantu calon sebelum ini. Antara maklum balasnya…

Mengenai penulis...

Cikgu Hasnol & Mazlina merupakan pengasas portal Akademi Intan Payung, sebuah portal pembelajaran online dengan pengguna aktif melebihi 1,000 murid setiap tahun. Mereka juga adalah penulis dan penggubal kertas peperiksaan daripada Tahun 1 hingga Tingkatan 3 untuk subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu dan English. Antara modul popular beliau adalah Modul Persediaan UKM1, UKM2 & UKM3, Modul Persediaan PKSK/UKKM dan Modul Persediaan UPKK yang telah dimanfaatkan oleh ramai murid yang bercita-cita ingin memasuki Permata Pintar, SBP dan MRSM.

Hasnol Harun

Mazlina omar

Tawaran ke sekolah khusus bakal menjadi kenyataan...

Sebagai ibu bapa, bantu anak anda untuk meningkatkan keyakinan. Beri rangsangan agar mereka tidak kenal erti putus asa. Usaha habis-habisan sehingga anak anda berjaya mendapat tawaran. Apabila diterima belajar di sekolah terbaik, mereka akan terus berjaya dan berjaya, Insya-Allah.

Cara Tempahan

Modul Persediaan PKSK Tahun 6 bagi kemasukan ke Tingkatan 1 berharga RM220. Anda boleh melanggan dalam satu borang pembelian. Pembayaran boleh dibuat melalui FPX Online Banking dalam laman web ini.