Nak Prepare PKSK Sekolah Khusus Tapi Tak Tahu Nak Studi Apa?

Dapatkan Modul Simulasi PKSK dari Cikgu Mazlina & Hasnol untuk persediaan PKSK Januari ini!

MAKLUMAN: Modul Simulasi PKSK diakses melalui portal web. Capaian internet yang baik diperlukan untuk kelancaran aktiviti menjawab soalan.

Buat latih tubi dengan 100+ soalan simulasi PKSK melalui portal pembelajaran online!

Ramai di kalangan ibu bapa memilih Sekolah Berasrama Penuh (SBP) sebagai destinasi pendidikan untuk anak-anak di peringkat menengah.

Harapan mereka supaya anak-anak mendapat pendidikan yang terbaik di samping bersaing dengan lebih ramai pelajar-pelajar cemerlang.

Bagaimanapun, kekosongan tempat untuk ke SBP adalah sangat terhad dan pelajar yang mendapat markah PKSK tertinggi sahaja akan dipilih.

Pastikan anak anda buat ulang kaji menggunakan contoh-contoh soalan yang menepati ciri-ciri penilaian PKSK supaya mereka berpeluang mendapatkan markah yang terbaik.

Apa itu PKSK?

PKSK ialah ujian untuk mengenal pasti karakter, kepintaran dan intelektual serta kematangan pelajar. Soalan-soalan merangkumi penilaian Insaniah, IQ, Pengetahuan Am, Penyelesaian Masalah dan Artikulasi Penulisan.

Ia juga merupakan satu kaedah untuk menilai kecenderungan murid dalam sesuatu bidang. Untuk menguasai soalan-soalan PKSK, Cikgu Hasnol & Mazlina ada solusinya!

Feedback PKSK

Memperkenalkan...

MODUL SIMULASI PKSK

Terbuka kepada murid Tahun 6 & Tingkatan 3 Kohort 2023

*Ini adalah modul digital yang diakses melalui portal pembelajaran online

Modul Simulasi PKSK adalah set contoh soalan untuk digunakan sebagai latihan ulang kaji sebelum menduduki PKSK sebenar. 

Soalan-soalan digubal mengikut format terkini untuk memberi gambaran ciri-ciri dan bentuk soalan PKSK kepada anak anda. Konsep simulasi dibawa supaya anak anda merasai pengalaman menjawab ujian online melalui portal web.

Anda juga dapat menguji tahap penguasaan anak anda dengan soalan-soalan PKSK dan membuat tindakan susulan sebelum ujian PKSK sebenar.

Modul ini bukanlah soalan ramalan, bocor atau soalan tahun-tahun lepas. Ia digubal berdasarkan pengetahuan, pengalaman, analisis dan pemerhatian penulis. Input-input daripada calon yang pernah menduduki ujian ini juga diambil kira.

Apa kandungan modul?

Anda akan dapat 100+ Contoh Soalan Objektif (Bahagian A & B) dan 3+ Contoh Tajuk Karangan (Bahagian C) yang boleh diakses melalui portal web. Skema jawapan untuk soalan objektif dan skrip karangan esei juga disediakan.

Soalan-soalan mengandungi 3 komponen utama iaitu Kecerdasan Insaniah, Kecerdasan Intelek dan Artikulasi Penulisan. Setiap komponen pula merangkumi soalan berkaitan Insaniah (EQ, SQ, SSQ), IQ, Pengetahuan Am dan Penyelesaian Masalah.

Berikut adalah pecahan modul soalan:-

Bagaimana anak anda dibantu?

1. Menjimatkan masa!

Contoh soalan simulasi disesuaikan dengan ciri-ciri pengujian dan penilaian PKSK supaya anda boleh mulakan persediaan segera dan bukan mencari soalan latihan secara random.

2. Tahu bentuk soalan!

Perasaan gugup, panik atau kabur dapat dikurangkan kerana anda telah mendapat gambaran awal berkenaan konsep dan bentuk soalan sambil meningkatkan penguasaan diri.

3. Mengikut format PKSK!

Soalan daripada buku-buku teks atau buku latihan boleh saja digunakan tapi persediaan akan jadi lebih fokus jika soalan yang digunakan sesuai dengan ciri-ciri penilaian PKSK.

Apa kata waris mereka?

Mengenai penulis...

Cikgu Hasnol

Cikgu Hasnol

Cikgu Maslina

Cikgu Mazlina

Berapa harga modul?

Modul Simulasi PKSK direka khusus untuk murid yang akan menduduki ujian PKSK Tingkatan 1 & 4 pada Januari 2023 ini.

Mengandungi 100+ soalan latihan simulasi dan jawapan untuk membantu anak anda menguasai soalan-soalan penilaian PKSK. 

Harga berbeza dengan edisi sebelum ini iaitu hanya….

RM75 sahaja!

Modul Simulasi PKSK adalah produk digital yang diakses melalui portal pembelajaran. Tak perlu dicetak dan tiada penghantaran buku fizikal ke alamat anda. Harap maklum!

Partner Akademi Intan Payung

Shamel Marketing Enterprise (003223993-T)

Copyright @ sekolahkhusus.com

TOS | DISCLAIMER | PRIVACY