fbpx

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian Khas PKSK Tingkatan 3?

Dapatkan Edisi Khas Set 1 PKSK oleh Cikgu Hasnol & Mazlina untuk persediaan lengkap ujian pada 20-22 Jun ini!

Set PKSK Tingkatan 3

Tekan butang “Beli Sekarang” untuk tempahan

PERHATIAN: Ini adalah bahan digital yang hanya boleh diakses melalui web portal pembelajaran. Talian internet yang stabil diperlukan agar aktiviti pembelajaran dapat berjalan lancar.

Jangan buang masa lagi cari contoh soalan di internet...

Buat latih tubi dengan 110+ soalan simulasi PKSK melalui portal pembelajaran online!

Ramai di kalangan ibu bapa memilih Sekolah Berasrama Penuh (SBP) sebagai destinasi pendidikan untuk anak-anak di peringkat menengah.

Harapan mereka supaya anak-anak mendapat pendidikan terbaik dan dapat bersaing dengan lebih ramai pelajar-pelajar cemerlang.

Bagaimanapun, kekosongan tempat untuk ke SBP adalah sangat terhad dan pelajar yang mendapat merit PKSK tertinggi sahaja akan dipilih.

Pastikan anak anda buat ulangkaji menggunakan contoh-contoh soalan yang menepati penilaian PKSK agar mereka berpeluang mendapatkan merit yang terbaik.

Apa sebenarnya PKSK?

PKSK ialah ujian untuk mengenal pasti karakter, tahap kepintaran dan intelektual serta kematangan murid. Soalannya merangkumi Psikometrik, IQ, Pengetahuan Am, Penyelesaian Masalah dan Artikulasi Penulisan.

Ia merupakan satu kaedah untuk menilai kecenderungan murid dalam sesuatu bidang. Untuk menguasai soalan-soalan PKSK, Cikgu Hasnol & Mazlina ada solusinya!

Memperkenalkan…

EDISI KHAS PKSK TINGKATAN 3 (SET 1)

TERBUKA KEPADA MURID TINGKATAN 3 KOHORT 2022

Set PKSK Tingkatan 3

*Ini adalah modul digital yang diakses melalui portal pembelajaran online

Edisi Khas PKSK Set 1 adalah set soalan simulasi yang dihasilkan mengikut format PKSK 2022.

Ia mengandungi 3 komponen iaitu Kecerdasan Insaniah, Intelek dan Artikulasi Penulisan. Bahagian A dan B mengandungi 110 contoh soalan dan penerangan jawapan. Bahagian C pula mengandungi 3 contoh tajuk dan skrip karangan.

Secara keseluruhannya, edisi khas ini merangkumi soalan-soalan EQ, SQ, SSQ, IQ, Pengetahuan Am dan Penyelesaian Masalah. Sesuai untuk menguji tahap penguasaan PKSK anak anda.

Tekan butang “Beli Sekarang!” untuk daftar tempahan

“Apa saya dapat selepas pembelian?”

Anda akan mendapat 110 soalan simulasi dan 3 contoh tajuk dan skrip karangan PKSK yang boleh diakses melalui portal pembelajaran online. Anak anda boleh menjawab soalan dan menyemak jawapan sejurus akaun diaktifkan. Berikut adalah pecahan soalan:-

Format soalan adalah berbentuk objektif dan subjektif dan hanya set soalan simulasi sahaja tanpa video pengajaran dan pembelajaran.

"Berapa harga Edisi Khas PKSK Set 1?"

Edisi Khas PKSK Tingkatan 3 ini direka khusus untuk pelajar tingkatan 2 (kohort 2022). Ia berbeza dengan edisi sebelum ini yang diterbitkan khusus untuk murid darjah 6.

Mengandungi 110+ soalan latih tubi dan penerangan jawapan untuk membantu anak anda memahami dan menguasai penilaian PKSK. Harga berbeza dengan edisi sebelum ini iaitu hanya....

RM75 sahaja!

Tekan butang “Beli Sekarang” untuk daftar tempahan

Apa kata waris pelajar?

“Siapa Cikgu Hasnol & Mazlina?”

Cikgu Hasnol

Cikgu Hasnol

Cikgu Maslina

Cikgu Mazlina

Tekan butang “Beli Sekarang” untuk daftar tempahan

*Modul ini adalah produk digital yang diakses melalui portal pembelajaran. Tak perlu dicetak dan tiada penghantaran buku fizikal ke alamat anda. Harap maklum!

PERINGATAN: Edisi Khas Set 1 PKSK (PKSK Tingkatan 3) di atas HANYA sesuai digunakan untuk calon PKSK Khas Tingkatan 3 (kohort 2022) sahaja. Untuk PKSK Tingkatan 1 & 4 pengambilan tahun 2023 akan menggunakan modul lain. Join channel Telegram di bawah untuk info lanjut:

Partner Akademi Intan Payung

Copyright @ sekolahkhusus.com

Shamel Marketing Enterprise (003223993-T)

TOS | DISCLAIMER | PRIVACY