Nak Buat Persediaan PKSK Tapi Tiada Modul Ulang Kaji Yang Sesuai?

Usah risau. Dapatkan Modul Persediaan PKSK sekarang!

Klik butang di atas untuk pembelian

Ibu bapa sekalian,

Pemberat utama kejayaan seseorang murid yang memasuki Sekolah Khusus ditentukan oleh pencapaian PKSK. Semakin tinggi markah yang dicapai, makin cerah peluangnya.

Sebagai contoh, SBP menawarkan 10,540 tempat berbanding 100 ribu permohonan diterima setiap tahun. Oleh itu, 10,540 calon yang mendapat markah tertinggi dalam PKSK akan mengisi kekosongan tersebut.

Pastikan anak anda membuat ulang kaji menggunakan contoh soalan yang sesuai dengan format PKSK supaya berada di hadapan calon yang lain.

Apa itu PKSK?

PKSK atau Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus adalah ujian untuk mengenal pasti karakter, kepintaran, intelektual, idea atau pendapat pada seseorang murid. Ia mengandungi 100 item soalan berkaitan personaliti, IQ, penyelesaian masalah, pengetahuan am dan penulisan karangan.

Satu-satunya bahan ulang kaji diperlukan ketika ini....​

Modul PERSEDIAAN PKSK

Terbuka kepada murid Tahun 6 pengambilan 2023/2024

Kelebihan Modul

Bagaimana murid dibantu?

1. Menjimatkan masa!

Contoh soalan memang sesuai dengan format soalan PKSK supaya murid boleh membuat ulang kaji segera berbanding mencari maklumat soalan secara random di internet.

2. Tahu bentuk soalan!

Memberi gambaran konsep & bentuk soalan PKSK supaya calon tidak blur semasa ujian sebenar di samping berusaha meningkatkan tahap penguasaan anak anda.

3. Mengikut format PKSK!

Soalan daripada buku teks atau latihan boleh digunakan tapi murid akan jadi lebih berfokus jika soalan yang diguna pakai direka khusus untuk pengujian PKSK semasa ulang kaji.

Apa kata ibu bapa?

Murid yang menduduki PKSK adalah murid yang berpotensi. Mereka perlu diberi sokongan pembelajaran dengan menggunakan bahan ulang kaji yang terbukti membantu calon sebelum ini. Antara maklum balas diterima…

Mengenai penulis...

Cikgu Hasnol & Mazlina merupakan pengasas portal Akademi Intan Payung, iaitu sebuah portal pembelajaran online dengan pengguna aktif melebihi 1,000 orang murid setiap tahun. Mereka juga adalah penulis dan penggubal kertas peperiksaan Tahun 1 hingga Tingkatan 3 untuk subjek Bahasa Melayu, English, Sains dan Matematik. Antara modul yang popular ialah Modul UKM1, Modul PKSK, Modul UKKM dan Modul UPKK yang telah memberi manfaat kepada ramai ibu bapa dan murid.

Hasnol Harun

Mazlina Omar

Tawaran ke sekolah khusus bakal jadi kenyataan...

Sebagai ibu bapa, bantu anak anda untuk meningkatkan keyakinan. Beri rangsangan agar mereka tidak kenal erti putus asa. Usaha habis-habisan sehingga anak anda berjaya mendapat tawaran. Apabila diterima belajar di sekolah terbaik, mereka akan terus berjaya dan berjaya, Insya-Allah.

Cara Tempahan

Modul Persediaan PKSK Tahun 6 bagi kemasukan ke Tingkatan 1 berharga RM220. Anda boleh melanggan dalam satu borang pembelian. Pembayaran boleh dibuat melalui FPX Online Banking dalam laman web ini.

Klik butang di atas untuk pembelian