fbpx

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk PKSK One-Off Tingkatan 3?

Dapatkan Modul Khas PKSK Tingkatan 3 daripada Cikgu Hasnol & Mazlina untuk persediaan lengkap!

PKSK

Tekan butang “Waiting List” untuk daftar tempahan

PERHATIAN: Ini adalah modul digital yang hanya boleh diakses melalui web portal pembelajaran. Talian internet yang stabil diperlukan agar aktiviti pembelajaran dapat berjalan lancar.

Jangan buang masa lagi nak cari bagaimana contoh soalan...

Buat latih tubi dengan 1,200 contoh soalan simulasi PKSK melalui portal pembelajaran online!

Ramai ibu bapa memilih untuk menghantar anak-anak belajar di sekolah berasrama penuh pada peringkat menengah. Berdasarkan statistik, permohonan memasuki sekolah khusus hampir mencecah 200 ribu orang setiap tahun!

Bagaimanapun, kapasiti tempat kosong untuk pelajar baru tidak lebih 50 ribu orang. Permohonan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) pun sangat ramai sehingga 80 ribu orang sedangkan kapasiti hanya untuk 10 ribu sahaja.

Persaingan semakin tinggi dan peluang menjadi kecil untuk mendapat tempat di sekolah khusus. PKSK telah menjadi kriteria utama yang menentukan tempat anak anda di sekolah khusus selain aktif aktiviti kokurikulum.

Selepas UPSR dan PT3 dimansuhkan, setiap calon yang menduduki PKSK perlu melepasi syarat minima ujian sebelum diterima memasuki sekolah khusus.

Apa sebenarnya PKSK?

Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) ialah ujian untuk mengenal pasti karakter pelajar, tahap kepintaran dan intelektual serta kematangan pelajar. Soalan-soalan merangkumi penilaian Psikometrik, IQ, Pengetahuan Am, Penyelesaian Masalah dan Artikulasi Penulisan.

Boleh dikatakan juga PKSK adalah satu kaedah menilai kecenderungan seseorang pelajar dalam sesuatu bidang. Untuk meningkatkan tahap penguasaan anak anda dengan soalan-soalan PKSK nanti, Cikgu Hasnol & Mazlina ada solusi untuk anak-anak anda.

Memperkenalkan…

MODUL PERSEDIAAN PKSK TINGKATAN 3

EDISI KOMBO 12 Set SOALAN Simulasi Bahagian A-B-C

PKSK kombo

*Ini adalah modul digital yang diakses melalui portal pembelajaran online

Modul Persediaan PKSK Tingkatan 3 adalah set soalan simulasi PKSK yang dihasilkan mengikut format PKSK tahun 2022.

Set soalan mengandungi 3 komponen PKSK iaitu Kecerdasan Insaniah, Intelek dan Artikulasi Penulisan. Bahagian A dan B mengandungi 12 set contoh soalan beserta skema jawapan. Bahagian C pula ada 15 contoh tajuk dan skrip karangan.

Kandungan modul merangkumi soalan-soalan EQ, SQ, SSQ, IQ, Pengetahuan Am dan Penyelesaian Masalah sebagai ulangkaji persediaan untuk anak anda sebelum menduduki PKSK. Sesuai digunakan untuk menguji tahap penguasaan anak anda.

Tekan butang “Waiting List” untuk daftar tempahan

“Apa saya dapat selepas pembelian?”

Anak anda akan dapat 12 set kertas ujian simulasi dan 15 contoh tajuk dan skrip karangan yang diakses melalui portal pembelajaran online. Mereka boleh menjawab soalan terus secara online dan menyemak dengan skema jawapan. Berikut adalah pecahan modul:-

Senarai Soalan Modul PKSK

Format soalan dalam modul dalam bentuk objektif dan subjektif dan dijawab secara online melalui portal pembelajaran. Semua soalan boleh diakses selepas akaun pelajar diaktifkan. Modul ini hanya set soalan simulasi tanpa video pengajaran dan pembelajaran.

"Berapa harga 12 set modul PKSK ini?"

EDISI KOMBO kali ini mengandungi 12 set soalan simulasi (1200 soalan latih tubi) untuk membantu meningkatkan penguasaan pelajar dengan soalan-soalan PKSK. Ini berbeza dengan sesi yang lepas (2021) iaitu 1 set modul berharga RM60 dan 3 set (kombo) ialah RM150.

Kali ini penulis mengeluarkan 12 set soalan sekaligus dalam satu modul. 3 set pertama untuk membiasakan calon dengan soalan. Set-set seterusnya untuk memantapkan penguasaan calon supaya mereka lebih berkeyakinan untuk menduduki PKSK Januari ini.

Ini adalah harga istimewa khas untuk calon PKSK sesi 2022...

1 Set RM60

3 Set RM60

12 Set RM360

12 Set RM160 sahaja!

Tekan butang “Waiting List” untuk daftar tempahan

Apa kata waris pelajar?

Testimoni Modul PKSK
Testimoni Modul PKSK

“Siapa Cikgu Hasnol & Mazlina?”

Cikgu Hasnol

Cikgu Hasnol

Cikgu Maslina

Cikgu Mazlina

Tekan butang “Waiting List” untuk daftar tempahan

*Modul ini adalah produk digital yang diakses melalui portal pembelajaran. Tak perlu dicetak dan tiada penghantaran buku fizikal ke alamat anda. Harap maklum!

PERINGATAN: Modul persediaan PKSK Tingkatan 3 di atas HANYA sesuai digunakan untuk calon PKSK Khas Tingkatan 3 sahaja. Untuk PKSK Tingkatan 1 & 4 bagi pengambilan sesi 2022/2023 akan menggunakan modul berlainan. Join channel Telegram di bawah untuk info selanjutnya:

Partner Akademi Intan Payung

Copyright @ sekolahkhusus.com

Shamel Marketing Enterprise (003223993-T)

TOS | DISCLAIMER | PRIVACY

Scroll to Top